Friday, December 25, 2009

IT'S TIME

Kini,Sudah tiba masanya untuk aku melangkah pergi..melangkah pergi jauh dari segala-galanya;Keluarga tercinta,Cuzzies,Frenzies,Awa(Kucing kesayangan aku),Home,Bilik..huhu..Gonna mish them hell much..owh,one more thing,FYI after this im gonna kinda hellllllllll bz dude..huhu..so,it means ruang masa untuk kita 'bercengkarama' akan menjadi lebih sempit,kerna masa masa itu akan digunakan untuk perkara yang lebih memanfaatkan..laaaa sangatt^^..jadi,untuk 'kemas kini'(skema lak ayat) blog pon akan mendapat kekangan..tapi insyAllah aku akan try cari ruang untuk update blog aku,dari semasa ke semasa..Harap sahabat sahabat aku akan dapat memahami aku sekiranya jarang text/call or tak terbalas text/terangkat call or something la..jangan pulak di sangka aku da sombong/berubah..aqku tetap ingat kat korang semua..terutama family aku..jangan risau mak,aku akan call mama kalau ada masa free nanti k..

then,aku harap family aku akan berada dalam keadaan yang sihat sihat walafiat sepanjang aku tiada di rumah..tau2 aku pulang  suma badan family aku makin mengembang kesemuanya..aku jak yang makin mengecut kali(<---Epy PERASAN!)..hihi..

Untuk ahli keluargaku,

-Bapa; bapak jaga diri baik baik k..jangan selalu marah marah..nda bgs utk kesihatan bapak tu..aku tau bapak akan jaga mama biarpon bapak tak tunjuk..Tanx for Everything..Luv Ya~^^

-Mama; mama pon jaga diri baik baik jugak,jgn lupa mkn ubat mcm selalu k..jgn risau sgt psl aku ya mak,nanti tjejas ksihatan mama lak..aku akan call mama jugak tu kalau ada masa free k..tanx for Everything..Luv Ya So Much~

Abang Long; Tolong tengok2 kan mama,Jangan tau jln ja k..Luv Ya~

Kakak Long; Tanx For Everything kak..kak n family jaga diri baik2 d lahad datu k..Luv Ya~

Abang Ngah; Abg jaga kesihatan tu,jgn kerja keras betul..minta la cuti sekali sekala k..Tanx for Everything..Luv Ya~

Abang Ucu; Selalu la p rumah k,Tolong tengok2kan mama..Tanx For Everything..Luv Ya~

Kakak Ana; Kak,Thanx For Everything k..Sorry k kalau aku terkasar,aku bkn sengaja bha tu tp memang begitu da perangai aku kan,kasar ni..tanx gak coz sanggup korbankan Fon kau..^^..Tengok mama,tolong2 mama k..pujuk mama kalau dia risau psl aku..Luv Ya~

Anak2 Buah aku sekalian; jangan nakal nakal,Aku sayang kamu sumaa..



Untuk para sahabatku,

-Utta' a.k.a Omah; kau jangan putus asa dude,kau cari jak peluang tu k..peluang ada di mana2,aku yakin kau boleh(aisehmen,mcm taik ni..)^^

-Mei2; i 'Hate' u..jaga diri baik baik k..jangan lupa aku..sampai sana aku akan text kau jugak tu..

-Bedah; (ya ada jugak nama kau ni,jgn kau purak2 tkejut sana..) kau jaga diri k..tanx kau sudi tolong aku..byk btl aku tanya kau kan..mcm2 aku tnya,yg x masok akal pon aku tnya gak..haha..kau la infocentre setia aku..Tanx~

-Fara; take care babes,Mish n Luv Ya~^^

-Pipah; Mcuk,tak lama lagi~ kita akan jumpa jugak tu..jgn sedih sedih lg k..sayang kamu^^

-Erna; Mish U babes.jaga diri...^^

-Farra; u da berpunya,Jangan la marah2 i..jgn pk bukan2 psl i k..i suke kwn dgn u..jaga diri tau^^

-Era; Bha,berabis la kau d Sarawak tu..jgn enjoy sangat k,,kaga diri kau d sana tu..^^

-Farah; geng,berjumpa gak kita di sana tu nanti k..^^

-Bob; Tanx Ar fren..next time kita hang-out k,,take care^^

-Kwn2 yg laen baca entri ni,Take Care Suma k..^^


Last but not least,jangan risau guys..aku bukan selama lamanya stay sana..kalau cuti aku balik gak tu..RINDUUUU sangattttt..k,until then..See Ya! ^^

Wednesday, December 23, 2009

MERRY XMAS.HOHOHO!









Wish u'aLL Merry Xmas n A Happy New Year!! ^_^

Monday, December 14, 2009

TAK LAMA AKU AKAN MENINGGAL..............KAN

Relax guys..aku saja mention tajuk entri tu..chill uh..tapi memang agak poyo kan kan entri ni..^^..actually,aku sekarang ni menghitung hari..tak lama lagi aku akan meninggalkan tanah negeri Sabah Di Bawah Bayu ni, tempat lahir aku yang tercinta ni..huhu(macam taik kan aku?)

Entah la..apa yang patut aku rasa ah? Excited? happy? sedih? takut? seram sejuk?hurm..rasa excited tu ada la jugak..tapi setakat 30% jak..yang selebihnya most to sedih la..aku sedih mau meninggalkan family aku..kucing aku,kawan kawan aku..huargh..sedih la..tapi kalau difikir fikirkan balik..semua tu aku kena korbankan demi masa depan aku..tak apa bha epy..3 tahun jak tu..bukannya lama..kau study jak bagus bagus k..jaga tingkah laku,tau la di negeri orang kan..kau kena kuat,tabah,gigih berusaha..aku yakin kau boleh hadapi semua tu.Amin(sedang memotivasikan diri sendiri)n_n


~kamu! Doa doakan la aku k..thanks~ ^_^

Sunday, December 13, 2009

REUNION SPORT SCIENCE STUDENTS

Hello guys..hurm..lamanya dah tak update blog kesayangan  aku ni(sayang meh?..sayang bha..X0Xo)..sorry la dear..syg busy bha..dear tau gak kan syg byk urusan mau buat kan since dapat tawaran study..lepas ni syg tak kan ignore dear da k?..hehe(<--Interaction between me and my dear a.k.a this rockest blog^_^) <---sot punya orang..X_X..

Eh..entri aku ni larik jauh da dari tajuk ni..sebenarnya aku mau share cerita aku ni..
Hari tu,kami budak budak(budak budak?) eh,i mean,kami ex-student sains sukan ni  buat reunion sport science batch'08..plan ni Zaidah yang buat..kami buat reunion di Centre Point,KK..

Seperti yang dijanjikan,datang tepat jam 1230MD d tingkat 8,Bowling..Sebenarnya janji jam 10pg..tapi janji melayu punya pasal..1230 juga sampai..hehe..then,satu demi satu orang VIP sampai..sepa VIP? kami la..hakhakhak..kesian Cikgu Nordin,Dia pulak yang tunggu kami,student kesayangan dia ni..ya meh kesayangan? cikgu Nordin,komen? Tapi cg. Nordin bagus orangnya..jenis tak kisah..kn cikgu? hehe..

Well,Semuanya pon da sampai tapi tidak semua yang dapat datang..

Antara yang datang;

-Cikgu Nordin          -Zaidah
-Ancu                        -Dayang Salinah
-Qayyum                  -Haidah
-Nonong                    -Yanti
-Eiphy Hiei               -Anita
-Dira                          -Sue

Antara yang Tidak Datang;

-Sufi                          -Miera
-Razak                      -Sue Mei
-Hekter                    -Jehan
-Dll.

Aktiviti;

>main Bowling,3 game!! almost 4 hour baru habis..
>"Soal Jawab" Session
>Sesi Fotografi
>Lunch Time
>Jalan jalan penatkan kaki
>Home

Perkembangan Terkini;

-Cikgu Nordin ; Sudah menamatkan zaman bujang..mendirikan rumahtangga dgn his beloved wife(sorry tak tau nama wife cikgu^^)

-Ancu ; Further study,UMS;Kos Pengurusan Perniagaan

-Qayyum ; Further study,UPSI;Kos Pendidikan Muzik

-Nonong ; Kerja,JPN;photocopy

-Dira ; Further study,UTeM;Kos?

-Zaidah ; Further study,UMS;Kos Geografi

-Sally ; Further study,UMS;Kos Geografi

-Haidah ; Further study,UPSI;Kos?

-Ieta ; Further study,UNiTAR;Kos?

-Sue ; Kerja,Bundle

-Yanti ; Kerja,CIMB

-Eiphy ; Further study,UiTM;Kos Pentadbiran Kesihatan

Galeri;










Thursday, December 3, 2009

SERVES U RIGHT BITCH!



Yesterday,which is 03122009 equal to thursday,me+father+bro went out to city..
Our first destination is Wisma Sabah..something few things to do with my father business..Then,My brother told us that today(yesterday)..Do u get me?..was opening day for the new Shopping complex called SURIA SABAH..So we're  decided to go there..when we got in there,its totally different with the others building..well not 100% completed yet..there have 4/5 floor..im not so sure bout that though..only 2,3 shop just opened up..MetroJaya was the first shop opened..perghh..too many people in there..so we just looking up in there,the structure,the dress,shoes..my father got so so so so much shocked..he just looking the batik kemeja and check out for the price is RM400++ for one shirt..haha..totally all stuff in there so expensive..suits for VVIP only i think..







then,we goes to in front of DBKK..Shell station..ask for some kind of gas subsidy la..so,me and my brother go in to the counter,and wait for the woman;worker for subsidy stuff..meanwhile my brother outside and left me in the counter,after 5 minutes,that woman come up,and my brother ask her for subsidy then he left us..before that woman following my brother to go outside..she said "subsidi! menyampah!!" in time and didnt realize that me just stand beside her!!..i felt like want to get mad to her but i dont want to ashamed her because too many customer in there..we go somewhere else which next to station..then i was noticed her"lain kali kalau mau cakap menyampah dekat tu orang agak2 la,harap muka jak cantik,siap bertudung lagi tapi perangai macam shit!!"..nahh!! lepas tu muka dia terkejut macam babi mau kena panggang! pucat satu badan! at the same time abg aku tnya kenapa,aku bgtau la yg bitch tu cakap menyampah dgn abang aku sendiri!..time aku tgk dia purak2 dia wat kerja dia sambil membelakangkan badan dia..malu punya pasal kan..luckyly mood abg aku time tu ok..kalau tidak..kau siap!! lantak lah kau perempuan..bertudung tapi tak ada adab!! fuck off u stupid bitch! better kau tarik bukak jak tudung kau tu..tak payah la pkai kalau begitu la perangai kau! BODOH!

Tuesday, December 1, 2009

BAPA PENGEMIS & TIGA ANAK DI UNIVERSITI!

Cerita ni aku ambik dari sebuah buku.

   SEBELUM ni,saya  selalu mengeluh.Harga minyak naik,barang barang mahal,duit sekolah anak anak lagi.Mana nak korek duit.Saya tak pernah bersyukur dengan apa yang ada.
   Tapi,bila membaca satu artikel megenai satu kisah hidup pengemis yang pernah tersiar dalam Mastika sebelum ini,membuatkan saya tersedar.
   Saya teringat pula satu kisah serupa berlaku semasa saya masih menuntut di sebuah kolej swasta di Kula Lumpur.Suatu hari,saya sedang keluar dari kolej selepas habis kuliah.
   Tiba di persimpangan,saya melihat seorang pengemis lelaki tua,dalam lingkungan umur 50-an,sedang duduk meminta sedekah.
   Muka pengemis itu berkedut dan berdaki.rambutnya kusut.perutnya leper.tangannya terketar ketar.
   Selalunya,saya hanya memberi wang kepada setiap pengemis yang sering berkeliaran di kawasan itu dan terus berlalu pergi.
   Tapi entah kenapa,hari itu tergerak hati saya untuk menegur pengemis tua tersebut.Mungkin hari itu,mood saya tengah baik dan saya juga tiada sebarang urusan penting.
   Lalu,saya menghampiri pengemis yang berpakaian compang camping dan badannya berbau tengik itu.Saya ambil peluang berbual bual dengannya.

saya;Sudah lama mengemis,pak cik?
pengemis;Ya..lama,lebih kurang 18 tahun lalu,nak..
saya;wah,sudah lama jugak ya pak cik..sehari biasanya dapat berapa pak cik?
pengemis;kalau orang rasa kasihan,adalah rezeki pak cik,nak..biasanya dari pukul 08oo pagi sampai o800 malam dapat RM30 sehari.
saya;banyak jugak ya pak cik?
pengemis;bolehlah nak,untuk keluarga..anak anak nak kena bagi makan(air mata itu mula berguguran).
saya;ohhhh..pak cik ada keluarga.Di mana mereka sekarang?
pengemis;isteri pak cik meninggal dunia dah lama(lama terdiam,sambil menyapu air mata).Anak pak cik pula semuanya ada tiga orang.tiga tiga lelaki.Yang pertama dekat Universiti putra Malaysia di Serdang tu,Yang kedua,dekat Universiti Malaya,dan yang ketiga dekat Universiti Kebangsaan Malaysia di Bangi nuuun!
saya;wah!! hebat hebat keluarga pak cik ni.boleh tahan jugak yer otak mereka.Walau pun pak cik orang susah,anak anak semua berjaya.
pengemis;(tersenyum).Biasalah nak,mereka sendiri yang usaha.pak cik ajar sikit sikit aje.mereka pandai sendiri nak hidup nak oii..kalau malas,susahlah.Anak pun pandai,sekolah kat sini ker?
saya;(membalas senyuman) ya pak cik..kat kolej sini lah.So,anak pak cik semuanya tu masih belajar lah yer?
pengemis;tak,arrrrrrr....tiga tiga anak pak cik tu...arrrrrr..semuanya mengemis macam pak cik..dia orang kata duduk mengemis dekat Universiti tu banyak sikit incomenya.pasal budak budak U ni dapat biasiswa,dapat duit PTPTN.budak U ni pemurah nak oii.lagi lagi kalau dekat dekat nak exam,selalu bersedekah kat anak anak pak cik,setakat dua tiga ratus sehari tu biasalah!

*hahahahahaha..hampehs betul la!
*sumber;MASTIKA

MARI KITA KETAWA!

Di sebuah kampung,ada tiga orang remaja yang sukamelepak.Seorang bernama Ali,seorang Budin dan seorang lagi Ciko.Aktiviti seharian tiga pemuda yang suka melepak tidak kira masa,menyebabkan tok imam di kampung itu tak senang duduk.

Pada suatu petang,tok imam datang ke tempat mereka lepak dengan niat hendak tarbiah tiga pemuda ini.

Maka,ketika itu berlakulah bebeapa insiden cabar-mencabar.Tok imam mencabar si mangkuk hayun tiga ekor itu berjemaah ke surau,bila masuk waktu Maghrib nanti.

Si Ali pun berkata;

"Tok imam ingat kami ni jahil sangat ker? Tak apa,nanti kami buktikan yang kami bukan jahil seperti yang disangka."

Maka,apabila hampir masuk waktu Maghrib pergilah si mangkuk hayun tiga ekor itu ke surau.

Tok imam pun suruh Ali azan.Tanpa berlengahterus Ali laungkan azan sekuat hati;

"Allah Taala....Allah Taala..."

Segera Tok imam merampas mikrofon daripada Ali dan suruh tok bilal azan semula.Tok imam bengang,ali jahil,tak pandai azan.

Selepas iqamat,masa hendak sembahyang,tok imam pun mengangkat takbiratul ihram.Tok imam pun satu,angkat sekali tak khusyuk,angkat dua kali pun tak khusyuk jugak.

Masuk kali ketiga,Budin panggil Tok imam.:

"Tok! Tok! Duduk kat belakang,biar saya jadi imam!"

Tok imam pun undur setapak ke belakang.Budin pun maju setapak ke depan,lalu angkat takbiratul ihram;

"Allahu akbar!"

Maka,para makmun pun ikut angkat takbiratul ihram dan memulakan solat.

Tiba tiba saja si Budin pusing ke belakang sambil berkata;

"Aaaa,tengok! Sekali je tokk!!"

Batallah solat Budin.yang lain pun ikut berhenti sambil ketawa terbahak bahak kerana solat sudah terbatal.

Tok imam pun minta pulak si Ciko jadi imam.si Ciko pun terus ke depan,jadi imam solat Maghrib,bermula dari takbir sampai tahiyat terakhir.siap dengan wirid wiridnya sekali,selepas sembahyang.Tok imam yang tengok punyalah respek dengan si Ciko ni.

Lepas solat,Tok imam tak habis habis memuji si Ciko.Bagi tok imam,si Ciko layak menjadi contoh kepada anak anak muda di kampung itu.

Si Ciko,selepas mendengar tok imam memujinyaterus jadi bongkak.Dengan penuh bangga,Si Ciko berkata;

"He He,itu belum saya ambil wuduk lagi tok.Kalau dah ambil wuduk,lagi dahsyat saya sembahyang!"

Tok imam yang mendengar terkedu.

"jadi,tadi kamu sembahyang tak ambil wuduk? Soal tok imam.

Apa lagi,selepas itu teruk tiga orang muda tersebut ditarbiah oleh tok imam.Akhirnya ketiga tiga anak muda tersebut insaf dan mula belajar agama dengan tok imam.

*LOL!

Thursday, November 26, 2009

AIDILADHA

Salam..

Selamat Hari Raya AidilAdha kawan kawan..yeahh..aku tak sabar nak makan daging ni..lama tak makan..lagipon kalau makan daging banyak banyak tak elok untuk kesihatan jugak kan..kalau makan sekali sekala..perghhh...nyaman jooooo..*ngeeeee*..

recently,kehidupan aku sangat sangat sibuk..tiap tiap hari jalan..boleh dikatakan aku berada di rumah untuk beberapa jam sahaja..banyak urusan mau kena buat..

hari ni,hari raya korban,bapak aku da plan awal awal nak g beraya kat rumah pakcik aku di kampung..wahh..bestnya.tapi aku ni macam letih..penat tok beberapa hari ni tak hilang lagi..
aiyaya..

well guys,gtg now..i've something to do..hopefully im in good mood for the whole day..
see u later guys..n_n

Wednesday, November 25, 2009

KOMPUTER PUNYA PASAL

Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Microsoft Word Helpline (bantuan berkenaan Microsoft Word melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walaubagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan “Memecat tanpa Sebab”. Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:



Microsoft: Ridge Hall computer assistance; boleh saya bantu anda?


User: Ya, err, Saya ada masalah dengan Microsoft Word.


Microsoft: Masalah bagaimana tu encik?


User: Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang.”


Microsoft: Hilang?


User: Ya, ia hilang.


Microsoft: Hmm. Macam mana monitor anda kelihatan sekarang?


User: Kosong, tak ada apa-apa.


Microsoft: Tak ada apa-apa?


User: Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip.


Microsoft: Adakah anda masih didalam Microsoft Word, atau anda telah keluar?


User: Macam mana saya nak tau?”


Microsoft: Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?


User: Apa tu si-perom?


Microsoft: Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin

User: Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip.


Microsoft: Adakah monitor anda ada power indicator?


User: Monitor tu apa?


Microsoft: Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV. Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?


User: Saya tak tahu.


Microsoft: OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?


User: Rasa-rasanya.


Microsoft: Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda.


User: Yaa, terpasang.


Microsoft: Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?


User: Iya ke?.


Microsoft: Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut.


User: Okay, jumpa dah.


Microsoft: Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda.


User: Alamak tak sampai laa.


Microsoft: Ok… boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?


User: Tak boleh.


Microsoft: Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?


User: Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap.


Microsoft: Gelap?


User: Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap.


Microsoft: OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda.

User: Tak boleh.


Microsoft: Tak boleh? Kenapa?


User: Sebab kat pejabat saya “blackout”, tak ada elektrik.


Microsoft: Blackout… tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?


User: Ada… saya simpan kat dalam almari.


Microsoft: Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu.


User: Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?


Microsoft: Iya, rasa-rasanya macam itulah.


User: Err… okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?


Microsoft: Beritahu mereka anda terlalu BANGANG untuk memiliki sebuah komputer.

Tuesday, November 24, 2009

BADLY BROKEN ENGLISH

 Seorang pemandu yang berbosskan org putih dari Amerika sedang membawa bossnya..
Tiba-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia telah menyodok kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari boss nya..

Pemandu: Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again.
(maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)

Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta dihadapan. Tapi pemandu tersebut menghalangnya…

Kata pemandu tersebut:

Pemandu: Don’t enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn’t play! Let he taste
(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main… Biar dia rasa)

Besoknya si pemandu tak masuk kerja, lusanya, bila dia masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:

Boss : Why didn’t you come to work?

Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like enter the wind.
(maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)

*LOL!

TIPS ISI BORANG YANG BETUL.CONFIRM DAPAT!...

Isi Borang Untuk Kerja KosonG


Oleh kerana dah boring isi borang kerja kosong tapi asyik tak dapat, Ajoi menggunakan teknik baru supaya company yang dia apply kerja tu beri perhatian kepada permohonannya.


Name : Ajoi


Age : Still young


Sex: Never. Still under age


Religion: I only have experience praying my cat which dead 2 years before


Race: I love to race. How u know?


Nationality : I don’t like National. I prefer Sanyo


IC No.: 6735


Tel No.: My house no telephone


HP No.: Nokia 3310


Address: Jelutong, Penang


City: Nurhaliza?


Postcode: I never post anything


Country: I love travel to London


Status: Secret


EmailAddress : Hotmail


Education Background : My teacher said, not bad


Working Experience : Last time I got sell pirate VCD


Father’s Name : Daddy


Father’s IC No. : U ask him


Mother’s Name : Mummy


Mother’s IC No. : U ask her


Expected Salary : As much as u can pay


When can start work? : Depends on my mood


Highest Qualification : Very high


Grade : Also very high


College/University : College


Signature : Can I use chop??

*confirm dapat........terajang+side-back-kick+siku..

BAGAIMANA HENDAK "MEMBUAT" ANAK KEMBAR


*simple right? ^_^

Monday, November 16, 2009

BOLEH BHA KALAU KAU

>Orang yang BAIK adalah..
-Orang yang sentiasa memahami perasaan org laen
-Orang yang sentiasa menjaga hati orang laen
-Orang yang sentiasa membuat amal kebajikan
-Most important,Ciri-ciri tu tidak ada dlm diri aku! terasa sungguh hina diri iniMySpace


>SAHABAT selalunya..
-Pinjam duit dengan aku kalau ada krisis kewangan
-Khianat sahabat sendiri
-Ambil Kesempatan kalau kita ni baik dengan dia
-Seronok kalau lepak ramai ramai


>MenCINTAI adalah..
-Orang yang punya perasaan Cinta terhadap kekasihnya
-Orang yang punya perasaan Kasih terhadap kekasihnya
-Orang yang punya perasaan sayang terhadap kekasihnya
-Orang yang punya perasaan rindu terhadap kekasihnya

>Putus CINTA bila...
-Orang yang dicintai meninggalkan kita
-Orang yang dicintai memutuskan hubungan
-Orang yang dicintai mempunyai orang lain
-Orang yang dicintai sudah tidak ada rasa cinta

>DUIT buat saya tiba-tiba jadi...
-Orang yang lupa ingatan
-Orang yang tidak keruan
-Orang yang sangat meterealistik
-Orang yang tidak peduli dengan dunia lain

>Saya RINDU..
-Fara
-PiPah
-Buddy
-Geng2 PLKN

>Cara saya menunjukkan KASIH SAYANG..
-Rahsia
-Rahsia
-Rahsia
-Rahsia

>Bila saya DIKHIANATI...
-Saya akan Sedih
-Saya akan kecewa
-Saya akan Memaki Hamun orang yang telah mengkhianati akuMySpace
-Saya akan Balas balik!!MySpace

>Saya pilih BUNGA apabila...
-Orang suruh saya pilih
-Orang minta saya pilih
-Saya diminta pilih bunga
-Bunga pilih saya bila..hahaha

>Empat orang yang saya ingin katakan I LOVE U setiap hari ialah..
-Yang Maha Esa
-Family
-Kekasih
-Sahabat

>Waktu saya 13 tahun, saat paling tak dapat dilupakan...
-Saya mula masuk SMK PUTATAN
-Saya menang Olahraga acara lari pecut 100M
-Saya digelar 'Sport Girl' atas sebab2 tertentu ole cg.Amy(mesti Disindir kalau saLah sikit)
-Sedang aku lepak d koridor luar kelas,angin dari arah belakang yang sgt sempoi tlh menerbangkan Tudung aku  p atas zink bawah..terkakai kakai aku seorang diri amik tudung aku blk..wakakakaka(sib bek teda org nmpk time tu,tuhan jak la)

>Waktu saya 21 tahun, saat paling tak dapat dilupakan...
-Belum sampai ke umur itu lagi
-Belum sampai ke umur itu lagi
-Belum sampai ke umur itu lagi
-Belum sampai ke umur itu lagi

>Saya MENANGIS bila...
-Kehilangan orang yang saya sangat sayang
-Ditinggalkan orang yang disayangi
-Orang yang disayangi curang
-Barang yang amat saya sayang telah hilang/dicuri


>CANTIK pada kacamata saya…
-Aku tak Rabun
-Aku tak rabun
-Aku tak rabun
-Aku tak rabun


>Tak ada yang paling mengGEMBIRAkan saya kecuali...
-Dekat Dengan Family
-Dekat Dengan si Dia
-Dekat dengan Sahabat
-Dekat dengan HP..haha

>Jika saya boleh UBAH sesuatu, ia adalah...
-Orang yang sepatutnya macam Donald Trump adalah saya
-Orang yang sepatutnya macam Albert EinsTein adalah saya
-Orang yang sepatutnya macam  Bill Gates adalah saya
-Orang yang sepatutnya macam orang adalah saya(0-o)? haha

>Jika SENYUMAN tidak boleh dihentikan, saya akan…
-Ketawa pulak
-T'Sengih sengih pulak
-Menang Award Adorable Smilest In Da woRLd
-Insuranskan senyuman saya..haha

>Empat orang INSAN paling penting dalam hidup saya...
-Family
-kekasih
-Sahabat
-Musuh

>Jika saya ada RM 1 JUTA, saya akan berikan kepada...(selain 4 orang di atas)...
-Derma kpd org yang memerlukan
-Arkitek utk Bina Bangunan Badan badan kebajikan
-Perompak/penyamun/pencuri dsb.
-Saya sendiri


>jika kamu ingin BERJAYA, maka kamu mesti…
-Berusaha
-Kerja keras
-Berdoa
-Tawakkal

>Warna yang memberi saya INSPIRASI...
-Hitam=Tidak semua perkara sedih/kecewa akan dilalui
-Putih=Tidak Semua perkara suka/gembira akan dilalui
-Biru=Kamu akan tenang bila berfikiran Positif
-Brown/Grey=Sangat indah

>Duit bukan segala-galanya, TETAPI…
-Duit tetap Duit
-Aset Penting dalam busisness
-Tak kan dapat beli apa apa tanpa duit
-D.u.i.t Bunyinya tetap DUIT..haha

>Saat paling MENYENTUH PERASAAN pernah saya lalui adalah…
-Melihat Seseorang bersedih di atas kehilangan org yang amat disayangi
-Orang kurang upaya di buli/ditindas
-Orang yang disayangi meluahkan perasaa dr dlm lubuk hati..jeng jeng jeng..
-Kucing kesayangan Saya mati!

>Saya akan TERSENYUM PANJANG bila…
-Orang cakap baik baik pasal saya
-Orang senyum dengan saya
-Orang ambil berat terhadap saya
-Orang buat saya tersenyum

>Dan..bila saya GEMBIRA, saya…
-Automatically,mood akan berubah jadi haPPy
-Senang Hati
-Riang Ria
-Ceria

>Jika saya tak dapat CINTA si dia, maka saya…
-Paksa sampai dia cinta saya..hahaha..
-undur diri
-suicide?
-main sudoku? haha

>Perkara yang paling INDAH telah saya lakukan SEMALAM adalah…
-Tengok wayang
-makan
-ketawa
-Hang-out ngan family members

>Jika saya boleh menulis sebuah buku, TAJUKnya adalah…
-Kenangan PLKN
-Perempuan Skodeng Lelaki
-Kejayaan Jutawan Eiphy_Hiei
-Tak Boleh Blah!

>Sebelum saya PERGI buat SELAMA-SELAMANYA..saya ingin..
-BerTaubat
-Makan makanan yang lazat sepuas-puasnya
-Berlari sepuas puasnya
-ketawa sepuas puasnya

>Saat melakukan semua 30 SOALAN ini, saya rasa…
-Sangat sakit hati.banyak betul soalan
-sangat penat
-sangat bosan
-sangat lapar

*thankz to bedah yang telah tag aku..ngeee~~

Sunday, November 15, 2009

MY DAY

MORNING

0730   : Woke up+took a bath+Breakfast

0930   : Sis From KL Was called..Inform will arrived at 1245PM,Terminal 2 Tanjung Aru.

1030   : Me and Big Bro Goes to Putatan-Penampang,Check out for car accessories.

1130   : Drop in to KK Times Square,exhibition+contest of scooters and carsMySpace

AFTERNOON

1230   : Took my Sis at the Airport.

1300   : Direct To The Centre Point.watch for Raging Phoenix Movie

1415   : Stay for two-hours in Hall 3

1606   : Out From Hall 5 minutes earlier(got rushing  to the DAMN toilet,i can't hold it!!)MySpace

EVENING

1630   : MAKAN!MySpace

1700   : ' Mole' 'MySpace

1745   : Home+Bath+'pentadbiran sendiri;cakap cakap,riuh rendah,bla-bla-bla,tap tap  tap,jln sana sini.'

NIGHT

2000   : DinnerMySpace

2030   : Watching Tv(teda cerita besh)MySpace

2100   : Masuk Bilik,Layan hP,text-ing dengan fara pipah sayang..hee~MySpace

LATE NIGHT

2430   :Good Night! MySpace zzZZzZZ...



Car and Scooter Pictures;





MINE!!  Hehe












interframe tol awek ni..tp not bad gak(gete' Me) haha



U HURT MY FEELING

Finally,Kau tinggalkan aku jugak..its ok..aku tak salahkan kau..memang dari dulu lagi kau da bagi aku warning..yang aku kau akan kecewakan jugak..kau jugak pernah bagitahu aku..kau bukan jenis Heart-Stealer tapi Such a Heart-Breaker..cuma aku ni jak yang sanggup mau ambil risiko tu..tapi kenapa kau langsung tak pernah bagi aku peluang?? peluang untuk mendekati kau? peluang untuk ambil hati kau?
asal aku text kau,kau buat endah tak endah,nak tak nak balas text aku..aku sedih kau tau tak..aku sedih kau buat aku macam tuMySpace..come on la..aku pun manusia jugak..aku pun ada perasaan.tapi kenapa kau buat aku macam ni..kau terus blah macam tu jak tanpa sebarang patah perkataan ayat pun yang keluar dari mulut kau sendiri..kau diam dan terus blah?? apa salah aku?? at least kau bagitahu la aku..supaya aku sedar apa kesalahan yang aku buat dengan kau..aku sedar,dari dulu lagi,kau anggap aku ni cuma sekadar teman di saat kau bosan..hanya untuk mengisi masa lapang kau..dengan erti kata sebenar..aku ni cuma BONEKA pada kau.MySpace

aku tau sangat mustahil untuk kita teruskan ditambah pulak dengan perbezaan jarak yang begitu jauh sekali..tapi kau tau tak..hati aku ni sayang gilak dengan kau..entah la kenapa..maafkan aku kerna jarang text/call kau..bukannya apa..aku takut kau bosan dengan aku..aku tak mau ada rasa benci kat diri kau terhadap aku..tapi sekarang ni kau da ada orang lain..aku baru tahu dan kini aku sedar..aku dah tak diperlukan lagi untuk mengisi masa lapang kau..takpa la..aku tak marahkan kau pun.jangan risau k..aku takkan ganggu hidup kau lagi lepas ni.maafkan segala tutur kata aku..tak kira la dalam text or sepanjang kita bercakap di telefon..thanks,aku senang berkawan dengan kau..tapi apa kan daya..kau da beralih dengan yang lain..takpa..aku harap kau akan bahagia Heart-Breaker..perbuatan tu sangat sangat tidak mulia..tak pernah ka kau terfikir semua tu akan memakan diri sendiri kau jugak? bukankah kau turut akan terkena tempiasnya jugak? aku harap kau mengerti..

Dan cukup sampai di sini jak la luahan hati aku sekarang ni..biar lah aku dengan hidup aku dan kau dengan hidup kau..jaga diri baik baik..MySpace